Diensten

Al meer dan 25 jaar helpen we onze klanten met systeembeheer. Naast het verrichten van werkzaamheden op uurbasis, bieden wij ook onderhoudscontracten op maat aan.

Over techniek

Tot een aantal jaren geleden was vooral bij een klein bedrijf automatisering iets dat er even bij werd gedaan, bijvoorbeeld door de eigenaar of door een slimme medewerker. Nu is het vaak zo tijdrovend en complex dat het even erbij doen vaak zoveel tijd kost dat je het beter kunt laten doen door een specialist. Computers zijn makkelijker geworden in het gebruik maar de techniek erachter is veel complexer. 

WiFi problemen oplossen

Bijna iedereen heeft wel een WiFi verbinding. Thuis om te kunnen Internetten op de bank en op kantoor voor flexibele werkplekken, laptopgebruikers en mobiele telefoons. En meestal werkt het heel goed. Maar wat doe je als de WiFi niet goed werkt en je al voor de tiende keer opnieuw hebt opgestart of de WiFi uit en aan hebt gezet?

Wij helpen bij problemen met WiFi

Meten is weten. Met speciale software en hardware scannen we je draadloze netwerk en komen we erachter wat er precies fout gaat. We krijgen inzicht in stoorzenders zoals het WiFi netwerk van de buren en kijken of er wel voldoende signaal is. Na deze scan komen we met een verslag waarin duidelijk wordt uitgelegd wat er mis is en hoe dit kan worden opgelost. Soms is een probleem met de WiFi heel makkelijk op te lossen zodra we precies weten wat er aan de hand is!

Hulp nodig?

Werkt het draadloze netwerk "traag" of heb je last van een "wegvallende verbinding" ? Neem dan contact met ons op.

Backups

Wist je dat 40% van het MKB geen of slechte backups maakt? Backups worden vaak vergeten omdat je ze niet heel vaak nodig hebt totdat het te laat is. De bedrijven die wel backups maken kunnen die in 40 tot 50% van de gevallen niet terugzetten.

Wij kunnen ervoor zorgen dat je backups altijd worden gemaakt en teruggezet. En ook heel belangrijk: we controleren of de backups ook echt worden gemaakt en kunnen worden teruggezet.

Afhankelijk van de situatie maken we gebruik van online backups of software van Symantec of Veeam.

Virtualisatie

Hardware is tegenwoordig zo snel dat de volledige capaciteit zelden wordt benut. Met virtualisatie is het mogelijk om meerdere servers op hetzelfde stuk hardware te draaien. Er is dus minder hardware nodig en dat bespaart stroom, ruimte en geld. We gebruiken voornamelijk VMWare VSphere en Hyper-V. Voor een van onze klanten brachten we het aantal servers terug van 17 naar 2 wat hen een enorme besparing opleverde.

Colocatie

Backup Service is actief op veel mooie plekken in Nederland. Zo hosten we onder andere in een datacentrum in de prachtige, oude Van Nelle fabriek in Rotterdam; industrieel Rijksmonument en trots UNESCO Werelderfgoed. Daarnaast hebben we ook apparatuur staan in Schiphol-Rijk en Haarlem. Door je servers in een datacentrum te plaatsen zorg je ervoor dat de servers op een veilige plek staan met 24/7 beveiliging, brandblussing en noodstroom en dat je servers overal via het Internet bereikbaar zijn. Ideaal als je bedrijf meerdere vestigingen heeft of als je een drukbezochte website hebt.

Meer weten? Neem contact op!

Bel ons op nummer 071 572 72 49, mail naar info@backup.nl